Traductor

Jclic, HTML5, Drive, Sites




Modifica l'entrada:


El proper 31 d'agost el servei d'allotjament web oferit per Google Drive deixarà d'estar disponible (més informació).

Disposem de diferents alternatives però resulten complexes, reduint considerablement les possibilitats de disposar d'un servei d'allotjament web gratuït. Per exemple, Dropbox ja no ofereix la carpeta Public de manera gratuïta.

En el cas de que tinguem projectes JClic allotjats a Drive, en previsió de futurs problemes podem traslladar els arxius a Google Sites i executar-los amb una ordre com aquesta:

http://clic.xtec.cat/db/jclicApplet.jsp?project=https://sites.google.com/site/adreça-del-lloc/nom-arxiu-inicial.jclic.zip&lang=ca

Podem associar l'enllaç a una paraula o imatge dins d'un blog per tal de facilitar la navegació.

Cal tenir present que Sites sols permet l'allotjament fins a 100 Mb, cosa per la qual caldrà crear tants llocs com siga necessari.

Els arxius els pujarem com a fitxers adjunts. És convenient organitzar-los en diferents subpàgines.

Actualment, des del passat 15 de juliol, podem exportar els projectes JClic a  HTML5 (més informació). Aquest fet suposa un enorme avantatge, podrem accedir als treballs des de qualsevol dispositiu; però a la vegada també haurem de disposar d'un espai web on poder allotjar els projectes.

Sembla que molt prompte tindrem a l'abast una nova biblioteca de projectes JClic totalment operativa on, si s'escau, poder allotjar els nostres arxius.



2 comentaris:

  1. ¿Pueden hacer un tutorial didáctico para colgar proyectos JClic html5 en la web o blog o dropbox o drive?

    ResponElimina

Animeu-vos a participar!