Traductor

JClic, Windows i la seguretat Java


    



En l'entrada Google Drive com a servidor web i Jclic es donaven, entre d'altres, les instruccions adients per tal d'executar els projectes Jclic des de Google Drive. Actualment, si accedim a l'exemple al qual s'enllaçava (Magin 99, primer projecte del Seminari d'Informàtica de Castelló), veurem uns missatges semblants a aquestos:






No podem executar els projectes JClic. Per què passa?

Les darreres actualitzacions de Java incorporen noves mesures de seguretat que impedeixen l'execució de programari sense l'oportuna certificació. D'aquesta manera, l'applet JClic, no funciona.


Com solucionar-ho?

La solució passa per configurar adequadament les opcions de seguretat de Java al nostre ordinador. Accedint a les opcions de configuració (escriure "Panel Java" al cercador de programes i arxius del nostre equip) haurem d'afegir les adreces des de les que permetem l'execució, en aquest cas: http://clic.xtec.cat.

No apareix cap excepció
S'ha afegit l'excepció
Després de realitzar les tasques de configuració, a l'executar el projecte JClic desitjat, apareixerà una finestra com aquesta:


Sols s'haurà d'acceptar els riscos i ja es podrà gaudir del projecte JClic triat.

Malauradament, caldrà afegir tantes excepcions com llocs des d'on s'executen les aplicacions Java elegides. La següent imatge mostra també l'excepció per a l'execució dels projectes del Seminari d'Informàtica de Castelló.