Traductor

El Blog


TIC...TAC...TIC...TAC...TIC...TAC


   Normalment els termes TIC i TAC s'empren de manera indistinta per tal de referir-se a l'aplicació educativa de les noves tecnologies.

   Si aprofundim, veurem que Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i Tecnologies de l'Aprenentatge i el Coneixement (TAC) no necessàriament s'identifiquen amb els mateixos continguts. És més, aquestes últimes esdevenen en "tècniques de l'aprenentatge col·laboratiu i la creació de coneixement en xarxa" (Jordi Vivancos-http://ticotac.blogspot.com.es/).

   A nivell institucional la diferència no resulta clara. Es parla tant de "Coordinadors TIC" en les escoles com de "El Pla TAC de centre".

   Aleshores, TIC o TAC?

   El concepte TIC és molt ampli, pot anar des de la utilització dels ordinadors en el treball dels docents fins a emprar el telèfon mòbil per a fer fotografies en activitats extraescolars. Les TAC són la traducció en estratègies d'aprenentatge dels avantatges de les TIC i no una simple aplicació més o menys afortunada de les novetats digitals.

   Dins el món educatiu cal parlar de TAC (complementades per tot allò que ofereixen les TIC).   Aquest blog pretén anar oferint poc a poc diferents estratègies TAC i fer resó de les novetats TIC, sempre des de la reflexió al voltant de l'educació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Animeu-vos a participar!