Traductor

Youtube a l'aula




De vegades necessitem treballar amb vídeos, aquestes idees us poden servir:

1. Editar vídeo.
Youtube disposa d'un senzill editor de vídeo amb les opcions de correccions ràpides (tallar, estabilitzar, contrast,...), efectes (blanc i negre, efecte antic, dibuixos animats,..) i afegir àudio. Abans de poder editar teniu que haver pujat la vostra producció. Podeu accedir amb la següent adreça:
http://www.youtube.com/editor

2. Afegir anotacions directament des de Youtube.
Permet personalitzar un vídeo amb informació addicional segons la utilitat pedagògica del material. Després d'accedir a Youtube amb el nostre compte, cal anar al Gestor de Vídeos i triar l'opció Anotacions del menú desplegable que apareix sota l'encapçalament Edita. Entre d'altres, tenim la possibilitat d'afegir comentaris de text, fer pauses o afegir enllaços.

3.Compartir vídeos de Youtube de forma privada amb els nostres alumnes.
És necessari triar una d'aquestes opcions: "Sense classificar" o "Privat". Ambdues apareixen en l'opció Informació i Configuració del menú Edita que està al costat de cadascun dels vídeos del nostre compte. Amb l'accés "Privat" sols podran accedir els usuaris amb un compte acceptat de Google. L'opció "Sense classificar" no requereix compte de Google, simplement podran accedir les persones que coneguen l'enllaç.

4.Especificar el començament d'un vídeo de Youtube.
Moltes vegades no volem veure la totalitat d'un vídeo. Mitjançant l'enllaç podem especificar el punt on volem iniciar la reproducció, simplement caldrà afegir &t=XXmYYs a l'adreça (XXm=minuts / YYs=segons).
Des de l'inici:  http://www.youtube.com/watch?v=4pUeJzq8DUU
Des d'un punt específic:http://www.youtube.com/watch?v=4pUeJzq8DUU&t=1m44s

5. Descàrregues des de Youtube.
Podem descarregar un vídeo en diferents formats (FLV, MP4,..) o sols baixar l'àudio. Simplement haurem d'afegir save davant de youtube en l'adreça del vídeo. Depenent del navegador es pot demanar permís per a  l'execució del complement Java.
http://www.saveyoutube.com/watch?v=4pUeJzq8DUU