Traductor

Annotary: De "subratllador" web a índex/guia d'investigació per als alumnes.





Annotary és una eina que ens permet "subratllar" continguts interessants d'Internet, afegir notes, incloure enllaços i organitzar aquesta informació en col·leccions que podem fer públiques i compartir-les. A més a més aquesta tasca pot ser fruit de la col·laboració entre diferents persones, augmentant les possibilitats d'ús d'aquesta eina.

Des d'un punt de vista estrictament personal, podem utilitzar Annotary per a organitzar informació i dissenyar un accés ràpid a pàgines o continguts. També podem crear el nostre "tauler d'anuncis" que ajude en la difusió de la informació Aquesta tasca resulta molt senzilla ja que podem incloure un complement al nostre navegador (Chrome, Firefox, Safari) i, des de la barra superior, accedir al menú de l'aplicació.

Resulta interessant la vessant de "xarxa social", ja que amb interrelacions tipus Twitter (Followers i Following), podem compartir el nostre treball i estar assabentats del treball d'altres.

Però també podem aprofitar Annotary per a dissenyar una guia que permeta als nostres alumnes investigar sense emprar únicament la Viquipèdia, accedint a continguts prèviament seleccionats i evitant, al mateix temps, perdre's en un allau d'informació.

Annotary demana registre previ. Després d'emplenar les dades que ens sol·liciten, tenim al nostre abast una sèrie de possibilitats que comencen per crear la nostra primera col·lecció (també podrem emprar la que apareix per defecte).

La col·lecció consta de diferents enllaços on es poden destacar distints continguts (subratllat) que organitzen la visita. La inserció de l'enllaç a una determinada pàgina pot fer-se mitjançant el botó del complement instal·lat al navegador o afegint-lo directament amb l'opció Add Bookmark.

Per tal d'il·lustrar aquesta entrada s'ha confeccionat una col·lecció que serveix d'exemple per a treballar el relleu d'Espanya. S'han inclòs entrades de:  dues enciclopèdies, Youtube i una web d'autor allotjada dins Sites.