Traductor

Acurtar URL i més...




Moltes vegades, més si emprem xarxes socials com Twitter, necessitem acurtar l'adreça (URL) de la pàgina que volem comentar o a la que volem adreçar a qui ens llig.

Per defecte, plataformes com Twitter acurten de forma automàtica les adreces (on es quedarien els 140 caràcters si cada URL apareguera de forma exacta?), però també existeixen diferents llocs on ens ofereixen la possibilitat d'acurtar enllaços: XURL.es, TinyURL.com, Ow.ly, Bit.ly, ...

Atenent a la senzillesa, a la manca de publicitat explicita i a la possibilitat d'aprofitar els avantatges que ofereix si accedim amb un compte de Google; cal destacar Google url shortener.



Tenim dues possibilitats d'accés:


1. Accés anònim.

Accedint sense identificar-nos amb un compte de Google, simplement haurem d'introduir l'adreça de la pàgina  i, després de realitzar les oportunes comprovacions de que no es tracta d'un accés automatitzat, veurem l'enllaç curt al lloc triat.


2.Accés amb un compte de Google.

Després d'identificar-nos amb l'usuari i la clau del nostre compte Google, podrem acurtar l'adreça de forma semblant a l'accés anònim, però ara gaudirem dels següents avantatges:

a) Emmagatzematge d'adreces acurtades amb indicació d'URL llarga, d'URL curta i recompte d'accessos ("clicks") mitjançant l'enllaç curt.


b) Tractament estadístic i codi QR.




Aquesta eina pot emprar-se de forma complementària per tal de desenvolupar projectes TIC i TAC en la tasca docent.